!!! Doprava zdarma při nákupu nad 999 Kč !!!

Jak nosit kabelku a být in v roce 2023

Nošení kabelky může být jednoduché, nicméně existují určité rady a tipy jak kabelku nosit elegantně a stylově. Zjistěte o tom více.

Každá stylová žena vám potvrdí, že pokud jde o doplňky, nic tak nedoplní váš vzhled jako kabelka. Mnohé z nás si neumíme představit den bez této naší tiché společnice. Kabelky v dnešní době, už však nejsou jen praktickým doplňkem, do kterého se vejdou všechny vaše potřebné věci, ale slouží také k vyjádření osobnosti a stylu její nositelky.

Chcete-li vědět, jak si vybrat tu správnou kabelku a jak nosit své kabelky se stylem a pohodlně, náš článek vám v tom pomůže.

Obsah článku:

  1. Výběr vhodné kabelky
  2. Typy kabelek a jak je nosit
  3. Nošení kabelky přes rameno
  4. Kabelka do ruky
  5. Kabelka na zápěstí
  6. Nošení crossbody kabelky
  7. Nošení kabelky na zádech
  8. Rady jak pohodlně nosit kabelku

Výběr vhodné kabelky

  • Prvním důležitým aspektem, který je třeba při výběru kabelky zvážit je barva a styl kabelky. Vybírejte si kabelku, která se hodí k vaší garderobě. Nevybírejte si kabelku, se kterou se nebudete cítit sama sebou. Univerzální barvy jako jsou černá, hnědá nebo šedá jsou vždy dobrým výběrem.
  • Dalším krokem je vzít v úvahu příležitost, na kterou kabelku použijete a podle toho přizpůsobit i velikost kabelky. Malá kabelka do ruky se zdobením poslouží ke společenským akcím. Velké shopper kabelky uvítají ženy, které potřebují mít v kabelce místo i pro nákup. 
  • Významnou vlastností, ke které je třeba přihlížet při výběru kabelky je i její kvalita. Investujte do kabelky, která vydrží dlouho. Lepší je mít pár dobrých kabelek než příliš levných a opotřebovaných. Kvalitní kožená kabelka vám vydrží i několik let.
  • Při výběru kabelky byste měli zohlednit také typ vaší postavy. Různé typy postav vyžadují různé typy kabelek, aby bylo dosaženo nejlepšího vizuálního efektu.

Výběr vhodné kabelky

Zdroj: pexels.com

Typy kabelek a jak je nosit

Nošení kabelky závisí na osobní preference nositelky, typu a velikosti kabelky. Váš oblíbený způsob nošení kabelky však může o vás říci víc, než byste možná samy čekali. Níže nabízíme několik rad jak nosit kabelku podle jejího typu.

 

Nošení kabelky přes rameno

Tento styl patří k velmi oblíbeným způsobům nošení kabelky a je ideální pro každodenní nošení. Kabelku si jednoduše zavěsíte přes rameno, aby byla podél těla. Kabelky přes rameno s přesahem jsou typické i svým dlouhým nastavitelným popruhem, který si snadno přehodíte na rameno. Nošení takové tašky o vás prozradí, že jste sebevědomá, ale spontánní a máte ráda svobodu.

Kabelka přes rameno

Zdroj: pexels.com

Kabelka do ruky

Malé společenské kabelky, které vynikají svým zdobením a jedinečností nebo listové kabelky se nosí v ruce. Používají je ženy pro vytvoření sofistikovaného a elegantního stylu. Používají se na společenské akce nebo výjimečné události. Nošení kabelky v ruce mají v oblibě i moderní pracující ženy, které svou velkou kabelku nosí jako aktovku. Takovým stylem nošení kabelky dáváte o sobě najevo, že dáváte přednost spíše stylu než svému pohodlí a chcete na sebe a svůj outfit upozornit.

Kabelka do ruky

Zdroj: freepik.com

Kabelka na zápěstí

Rádi dáváte najevo své postavení a autoritu? Chcete působit jako sebevědomá a nezávislá žena? Tak potom je pro vás kabelka na zápěstí tou správnou volbou. Ženy takto nejčastěji nosí své značkové kabelky, aby se pochlubily svým drahým módním kouskem.

Kabelka na zápěstí

Zdroj: freepik.com

Nošení crossbody kabelky

Toužíte být volná jako pták, ale potřebujete zároveň mít všechny potřebné věci u sebe? Pořiďte si crossbody kabelku.

Crossbody kabelky zůstaly oblíbeným stylem již několik let a to z dobrého důvodu. Poskytují neskutečnou pohodlnost a volnost pohybu. Způsobů jak nosit crossbody kabelku je mnoho. Kabelku umíte dát křížem přes tělo a budete mít přitom naprosto volné ruce. Nejdůležitější faktor, na který je třeba myslet u této kabelky je délka popruhu. Příliš krátký nebo dlouhý popruh může být nepohodlný a dokonce může působit nelichotivě na postavě. V ideálním případě by měla᷿ crossbody kabelka viset těsně nad vašimi boky.

Nošení crossbody kabelky

Zdroj: freepik.com

Nošení kabelky na zádech

Chcete se cítit elegantně a stylově, ale kladete svůj osobní styl a praktičnost na první místo? Tak v tom případě je nejnovější vychytávka kabelko-batoh určena právě vám. Poskytuje kombinaci nošení kabelky v ruce, ale také na zádech. Ráno vyrazíte z domova do práce s elegantní kabelkou a odpoledne ji pouhým potažením popruhu změníte na pohodlný batoh a naopak.

Nošení kabelky na zádech

Zdroj: pinterest.com

Rady jak pohodlně nosit kabelku

Abyste minimalizovali zdravotní problémy jako jsou bolesti zad a ramen, je dobré dodržovat pár tipů při nošení kabelek:

  • střídejte ruce - pokud máte kabelku přes rameno je vhodné pravidelně měnit stranu těla, na které ji nosíte, abyste nezatěžovali pouze jednu stranu těla
  • přizpůsobte si délku řemínku - délku popruhu je důležité přizpůsobit výšce nositelky, aby nevisela příliš vysoko nebo nízko. Mohlo by to působit nemotorně. Hlavní kapsa by měla být ve výšce boků, abyste snadno rukou dosáhli na spodek tašky.
  • nepřetěžujte svou kabelku - příliš těžká kabelka může způsobit bolesti zad, proto minimalizujte nepotřebné věci v kabelce.

Jak vidíte, možnosti nošení kabelek jsou téměř neomezené. Jelikož už víte jak kabelku nosit, stačí si už jen svou vysněnou kabelku prohlédnout a vybrat v naší bohaté nabídce kabelek a následně si můžete přečíst náš článek o tom "Jak uskladnit kabelky".

 

Zdroje:

  1. https://www.cosmopolitan.in/life/features/a17086/9-different-ways-which-you-carry-your-handbag-and-what-it-says-about-you
  2. https://svetevity.sk/magazin/krasa-a-moda/96067129-ako-nosite-kabelku-prezradi-to-o-vasej-osobnosti-viac-nez-si-dokazete-predstavit
  3. VANNIER, Charlotte. Kabelky a módní doplňky. Originální nápady snadno & rychle. 2009. Čestlice: Rebo, 2009. ISBN 978-80-255-0888-6.
  4. DOVCOVÁ, Jaroslava. Kabelky a tašky: háčkované & pletené. 2. vyd. Butik nápadů. 2014. Čestlice: Rebo, 2014. ISBN 978-80-255-0876-3.

 

Ľubica Fojtíková, produktová fotografka
Má na starosti fotografování produktů. Každou kabelku fotí s vášní tak, aby odpovídala realitě. Pečuje o popis produktů a správné zobrazení na webu. Má dlouholeté zkušenosti s tvorbou visual merchandisingu a její předností je estetické cítění. Inspiraci při tvorbě článků čerpá zejména z osobní zkušenosti a zahraničních publikací.