!!! Doprava zdarma při nákupu nad 999 Kč !!!

Praktické tipy jak uskladnit kabelky

S příchodem nového ročního období se vždy pouštíme do úklidu šatníků a oblečení. Třídíme, překládáme, organizujeme - ale u kabelek častokrát zapomínáme na jejich správné odkládání. Díky našemu návodu si uděláte v kabelkách pořádek jednou provždy!

Obsah článku:

  1. Proč vlastně odkládat kabelky na určené místo?
  2. Kde a jak uskladnit kabelky
    1. Skříň na kabelky
    2. Botník
    3. Věšák na kabelky
    4. Regály, knihovny a police na kabelky
    5. Závěsný organizér na kabelky
    6. Další možnosti jak uskladnit kabelky
  3. Systém v ukládání kabelek
    1. Možnosti řazení kabelek
    2. Způsoby ukládání kabelek
  4. Rady na závěr

Police na kabelky ve skříni

Zdroj: pexels.com

 

Proč vlastně odkládat kabelky na určené místo?

Určitě se Vám už někdy stalo, že jste někde v rohu skříně nebo na vrchní poličce při sezónním úklidu objevili starou zapomenutou kabelku. Co s ní? Na aktuální období se už moc nehodí, možná se bude hodit příští rok… Pokud na ni opět nezapomenete, samozřejmě! V horším případě, je už kabelka natolik „out“, že putuje rovnou do koše.

Nejen takové situace jsou důvodem přemýšlet nad tím, jak uskladnit kabelky. Získejte o svých kabelkách přehled! Ne každá je vhodná pro stejnou příležitost. Organizovaným uložením si ušetříte čas i nervy při odchodu do práce, na rande či výlet. Správnou kabelku tak máte okamžitě po ruce. Stačí ji jen naplnit a jde se!

 

Kde a jak uskladnit kabelky

Kabelky uskladňujeme vždy čisté a ošetřené. Jak vyčistit koženou kabelku jsme si rozebrali v předchozím článku. Je na čase vhodně je uložit, seřadit a uspořádat. Kam je ale odložit? Vybrat si skříň nebo upřednostnit police na kabelky? Kdy používat obaly? Kde všude se vlastně dají uskladnit kabelky?

Skříň na kabelky

Šatní skříň má doma každý, tak proč ji nevyužít i jako skříň na kabelky? Skvěle poslouží vrchní police, kde umíte pěkně vedle sebe uložit kabelky jednu vedle druhé. 

 

Náš tip: Pokud se u Vás najde stará komoda, využijte toho a vdechněte jí nový život. Stačí obrousit poškozená a obitá místa, obnovit nátěr, vyměnit madla a krásná skříň na kabelky, přesně podle Vašeho vkusu, může zdobit i Vaši předsíň.

Skříň na kabelky

Zdroj:pexels.com

Botník

Ano, dobře čtete. Botník umí také velmi dobře posloužit jako náhrada za police na kabelky. Otevřený policový botník naložený stylovými kabelkami bude působit ve Vaší ložnici či chodbě velmi zajímavě. Kabelky tak budete mít pořád po ruce.

Věšák na kabelky

Využijte klasický věšák jako netradiční řešení odkládání kabelek. Design je jen na Vás. Doporučuji použít jej sezónně u kabelek, které umíte neustále nosit, aby Vám na kabelky nesedal prach. Za zmínku stojí i kabelkové věšáky, které pověsíte na dveře.

 

Náš tip: Vyzkoušejte věšáky na kabelky do skříně. Ramínka kabelky převěsíte přes drážku na ramínku a zavěsíte na tyč do skříně jako oblečení. Ve skříni se dvěma tyčemi umíte takto využít spodní prostor a velmi vkusně a přehledně uskladnit kabelky

Věšák na kabelky

Zdroj: pexels.com

Regály, knihovny a police na kabelky

Na trhu je několik stovek typů regálů, knihoven a polic, které umíte využít právě jako police na kabelky. Je jen na Vás, jaký materiál, velikost či barvu zvolíte.

 

Náš tip: Pokud se rozhodnete pro tento typ uskladnění kabelek, doporučuji pořídit si plátěné kapsy, do kterých si kabelky vložíte. S trochou šikovnosti si takové kapsy snadno vyrobíte.

Kapsa na kabelku

Zdroj:pinterest

 

Závěsný organizér na kabelky

Organizéry využíváme skoro všude, tak proč ne i na kabelky? Díky své příznivé ceně se těší velké oblibě. Stačí je jednoduše zavěsit na tyč ve skříni.

Organizér na kabelky

Zdroj: pinterest

Další možnosti jak uskladnit kabelky

Občas se stává, že je kabelek prostě moc. Některé potřebujeme odložit na další sezónu, jiné zase využíváme jen příležitostně. Když je doma málo úložného prostoru výborně poslouží šuplík pod postelí, případně boxy a krabice, do kterých kabelky schováme. Myslete však na to, že na takto ukryté kabelky můžete časem zapomenout. Tímto způsobem uchovávejte zejména sezónní modely.

 

Systém v ukládání kabelek

Prostor, kde kabelky odložíte, už máte. Jak začít? Třídění kabelek není žádná věda! Každá máte své preference, záliby, oblíbené barvy… Všechno toto umíte využít i při jejich ukládání. Jak tedy můžete kabelky řadit?

Řazení kabelek

Zdroj:shutterstock

Možnosti řazení kabelek

  • Velikost - Uložte je jednoduše od největší po nejmenší, nebo od největší po nejmenší.
  • Barva - Nejoblíbenější řazení je ve spektru barev od nejtmavšího odstínu po nejbledší, případně naopak. Využít umíte barevné seřazení podle duhy, nebo vlastních preferencí.
  • Roční období - Kabelky si rozdělte podle svých nároků na jednotlivá období a uložte chronologicky za sebou.
  • Příležitost - Rozdělte je podle využití a pokládejte postupně podle nejvíce využívané příležitosti.

Způsoby ukládání kabelek

  • Vedle sebe - Nejideálnější způsob ukládání. Nedoporučuji ukládat kabelky na sebe v několika vrstvách, i když tím dokážete ušetřit spoustu místa. Zbytečně se krčí a deformují.
  • Horizontální - Kabelky umíte ukládat na ležato /tedy vodorovně/, pokud Vám to odkládací prostor dovolí.
  • Vertikální - Nejpoužívanější a nejefektivnější způsob ukládání kabelky. Ve své přirozené poloze nemění svůj tvar.

Rady na závěr

Snažte se uskladnit kabelky tak, abyste jich měli co nejvíce po ruce. Při výměně vždy vraťte kabelku na původní místo. Nezapomínejte na pravidelné ošetřování kabelek před odložením. Dražší modely můžete před odložením vyplnit novinovým papírem, aby držely tvar. Dlouhé popruhy jednoduše odpojte a vložte dovnitř kabelky, aby nevisely.

 

Věřím, že díky těmto radám si otázku "Jak uskladnit kabelky?" už více nebudete klást a směle se vrhnete na reorganizaci kabelek ve svém šatníku ještě dnes!

 

Zdroje:

  1. https://www.prozeny.cz/clanek/kam-doma-s-kabelkou-vyreseno-18821
  2. https://bydleni.instory.cz/334-milujete-kabelky-mejte-v-nich-poradek.html

       3.https://styleup.cz/uskladnit-vsechny-kabelky-muze-byt-orisek-vychytavky-nejen-do-satny-to-usnadni/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z- internetu

Mirka Gajdičiarová, marketingová manažerka
Pracuje na tvorbě reklam a marketingu společnosti. Aktivně a velmi ráda testuje kabelky i ostatní sortiment, aby uměla co nejreálněji popsat a představit jednotlivé modely. Spravuje komunikaci na sociálních sítích, reaguje na komentáře a hodnocení zákazníků. Své články opírá o osobní zkušenosti a odbornou literaturu. Ve volném čase velmi ráda čte a stres zabíjí sportem.