!!! Doprava zdarma při nákupu nad 999 Kč !!!

Jak nosit ledvinku stylově

Pokud sledujete poslední trendy, určitě jste si všimli jaký „boom“ zažívají ledvinky. Jsou nejen neuvěřitelně praktické, ale jsou také plnohodnotným každodenním doplňkem pro ženy i pro muže. Umožňují vám mít u sebe všechny nezbytné věci a mít volné ruce.

Obsah článku:

  1. Ledvinka jako módní doplněk
  2. Výběr správné ledvinky
  3. Způsoby nošení ledvinky
    1. Klasicky kolem pásu
    2. Přes rameno jako kabelku
    3. Přes tělo jako crossbody tašku
    4. Na zádech jako batoh
    5. Jak nosí ledvinku muži
  4. Péče o ledvinku

Ledvinka jako módní doplněk

ledvinka na přední straně tela

Největší slávě se ledvinky těšily v 90. letech, ale následně upadly do nemilosti v očích módních stylistů, a tak je někteří z nás nahradili klasickými kabelkami. Móda je však nevyzpytatelná a ledvinky jsou dnes opět módním hitem a vrátili se s ještě větší grácií. 

 

V nabídce jsou různé styly, tvary a barevné kombinace ledvinek, které umíte nosit nejen ke cyklistickým šortkám, ale také ke košili nebo k šatům. Velkou výhodou ledvinky oproti kabelce je její univerzálnost. Muži si ji oblíbili stejně jako ženy, proto se těší velké popularitě u obou pohlaví.

 

V tomto článku se blíže podíváme na to, jak si vybrat tu správnou ledvinku a návod jak ledvinku nosit pro ženy i pro muže, aby byli trendy a šik.

Výběr správné ledvinky

Při výběru ledvinky je třeba zohlednit několik kritérií:

    • Pohlaví – ledvinky jsou určeny pro ženy i pro muže. Pro muže jsou typické sportovní ledvinky pro lehkou turistiku, ale k dispozici jsou také elegantní pánské kožené ledvinky. Pro ženy jsou v nabídce ledvinky od jednoduchých pro každodenní nošení, přes designové se vzory, až po sportovní pro nositelky ležérního stylu.
    • Typ – sportovní nebo elegantní, to už je na vás. Pro turistiku si vyberte ledvinku s pohodlnými popruhy a dostatkem místa pro vodu a občerstvení. Na večerní procházky městem se více zaměřte na styl. Vhodná je například černá elegantní ledvinka z eko-kůže. Pro běh se hodí malá sportovní ledvinka pro uschování mobilu a jiných drobností.
    • Osobní styl – ať už ji chcete používat do města, na cestování, sport nebo jinou aktivitu, vždy je třeba zohlednit při výběru barvy a vzoru ledvinky svůj šatník, aby sloužila nejen jako praktický, ale také módní doplněk vašeho outfitu.
 

Způsoby nošení ledvinky

Existuje mnoho způsobů, jak nosit ledvinku. Tady vám přinášíme pár tipů jak nosit ledvinku pro ženy.

Klasicky kolem pásužena s ledvinkou kolem pasu

Nejznámějším způsobem, jak nosit ledvinku, je její nošení kolem pasu. Takto se nejčastěji nosila v období svého rozkvětu v 90. letech a jelikož dnes tento styl nabírá na popularitě zejména u mladých, rádi se jí inspirují ve svých „old schoolových“ outfitech. Je to jednoduchý způsob, jak mít své nezbytné věci stále na dosah.

 

Popruh ledvinky si stačí upevnit v oblasti beder a kapsičku si mírně potočte na pravý nebo levý bok. Takový styl vám pomůže opticky zvýraznit postavu a zaměří pozornost na vaše křivky v oblasti pasu. Dá se dokonce nosit i jako opasek, pokud její popruh přetáhnete přes očka na kalhotách nebo sukni. Takto ji velmi rádi prezentují známí influenceři na svých sociálních sítích.

Přes rameno jako kabelku

žena s ledvinkou na rameni

Méně používaným způsob nošení ledvinky je její nošení přes rameno. Umíte si ji takto držet poblíž těla a zachovat si ležérní styl, podobně jako u kabelky. Popruh ledvinky si jednoduše stačí přehodit přes rameno a kapsičku držíte rukou u těla.

Přes tělo jako crossbody tašku

žena s ledvinkou křížem prěs tělo

Popruhy ledvinky si přepněte křížem přes tělo a kapsičku si následně umístíte přes hruď. Tento způsob vypadá opravdu skvěle a stylově a je neuvěřitelně univerzální. Použít ji můžete ke sportovnímu outfitu s cyklistickými šortkami, ale také k elegantnímu se šaty nebo košilí.

Na zádech jako batoh

ledvinka na zádech

Podobně jako u crossbody tašky, si ji přehodíte přes jedno rameno, ale kapsičku umístíte na záda. Je vhodnou volbou pro fanynky batohů a ležérního stylu. I když na první pohled nebude takto „bít do očí“, pořád budete vypadat stylově a šik.

Jak nosí ledvinku muži

A jak nosí ledvinku muži? Starší generace mužů zvykla nosit ledvinku zejména kolem pasu, v současnosti už preferují její nošení křížem přes tělo nebo na rameni. Ať už si vyberete kterýkoli způsob nošení, s ledvinkou budete mít úspěch a styl vždy zaručen.

nošení ledvinky mužem_1

Zdroj: freepik.com

Péče o ledvinku

Aby nám mohla ledvinka dlouho sloužit jako praktický a módní doplněk, je třeba věnovat náležitou pozornost jejímu čištění a skladování. Pokud si svou ledvinku znečistíte, měli byste ji co nejrychleji očistit a to nejlépe pomocí navlhčeného hadříku s troškou saponátu a následně místo vytřít do sucha. Větší znečištění je třeba odstranit pomocí speciálních přípravků určených pro kabelky. Inspirovat se také můžete naším článkem „Jak vyčistit koženou kabelku doma“

Co se týče skladování, nedoporučuje se ledvinky skladovat na místě s přímým slunečním světlem, kvůli vyblednutí barvy. Při běžném nošení sluneční záření nevadí. Také nedoporučujeme její nadměrné zatěžování, aby se nedeformoval její tvar.

 

Jelikož teď už víte jak si svoji ledvinku vybrat a nosit, tak si ji jednoduše stačí vybrat z naší široké nabídky ledvinek a můžete se při jejím nošení inspirovat našimi tipy. Navíc u nás najdete také velký výběr popruhů na ledvinky, takže si ji můžete velmi jednoduše přizpůsobit svému outfitu.

 



Zdroje:

https://www.wikihow.com/Wear-a-Fanny-Pack

https://www.strawberrychicblog.com/how-to-wear-a-belt-bag/

https://www.info.sk/sprava/228458/ako-upravit-damsku-ladvinku-aby-vyzerala-stylovo/

 

Ľubica Fojtíková, produktová fotografka
Má na starosti fotografování produktů. Každou kabelku fotí s vášní tak, aby odpovídala realitě. Pečuje o popis produktů a správné zobrazení na webu. Má dlouholeté zkušenosti s tvorbou visual merchandisingu a její předností je estetické cítění. Inspiraci při tvorbě článků čerpá zejména z osobní zkušenosti a zahraničních publikací.